Informație foarte utilă! Mașina ta de spălat vibrează puternic în timpul stoarcerii?

Dacă mașina de spălat vibrează puternic sau ,,sare în sus” atunci când stoarce rufele, cel mai probabil este defectată. La început acesta poate fi unicul defect. Însă, dacă vei ingora acest fapt, cu timpul mașina de spălat va înceta să mai funcționeze.

În cazul, că mașina ta de spălat vibrează puternic și se mișcă din loc în timpul stoarcerii, este important să afli de ce se întâmplă acest lucru.

Iată câteva motive:
– mașină se află pe o suprafață neuniformă;
– mașina cântărește prea puțin și trebuie fixată;
– piciorușele nu sunt răsucite până la capăt și mașina nu are stabilitate;
– funcționarea defectuoasă a amortizoarelor cuvei;
– deteriorarea unor detalii ale cuvei;
– defecțiuni ale contragreutăților sau a dispozitivelor de fixare ale acestora;
– uzarea rulmenților;
– pe tambur au rămas șuruburi, care îl țin atunci când este transportat.

Ce să faci în cazul că mașina de spălat vibrează puternic:
Cel mai neplăcut motiv, din cauza căruia mașina de spălat vibrează în timpul stoarcerii, este uzarea rulmenților. Ei se pot distruge din cauza umidității mărite și să deterioreze alte detalii din interiorul mașinii de spălat.

În acest caz, mașina de spălat începe să funcționeze cu scârțâituri, apoi apare vibrația puternică în timpul stoarcerii. Nu trebuie să folosești mașina de spălat în cazul acestor defecțiuni. Doar specialistul calificat în acest domeniu poate rezolva această problemă.

Dacă mașina de spălat, care este recent cumpărată, vibrează puternic, este cazul să controlezi cât de netedă este suprafața podelei și dacă mașina este dotată cu șuruburi temporare pentru transportare. Mașina de spălat trebuie să se afle pe o suprafața netedă, pentru a funcționa fără probleme.

În cazul, când mașina de spălat veche începe să ,,danseze”, atunci trebuie să verifici fiecare element aparte, care cel mai des se defectează. Cel mai simplu ar fi să începi cu piciorușele, să le verifici și să le răsucești cum trebuie. Dacă totul este în regulă, verifică starea amortizoarelor. Amortizoarele pot fi schimbate, dacă este cazul. Următoarea etapă este să verifici contragreutățile. Este posibil, că acestea pur și simplu necesită să fie fixate mai bine, dar în unele cazuri trebuiesc schimbate.

Dacă nu ai reușit desinestătător să găsești cauza, de ce mașina de spălat vibrează puternic în timpul stoarcerii, este cazul să soliciți ajutorul specialistului. Reține: chiar dacă defecțiunea, care cauzează aceste vibrații, este una neînsemnată, în procesul ,,vibrației” se pot defecta și alte detalii bune, iar asta va duce la o reparație costisitoare.