Judecătorul Dănileţ precizează că pedofilia nu este o infracţiune, ci o tulburare psihică

Judecătorul Cristian Dănileţ continuă discuţia uluitoare pe Facebook despre pedofilie. Judecătorul precizează că pedofilia nu este o infracţiune, ci o tulburare psihică constând în preferințe pentru copii sub 13 ani.


„Foarte multe persoane au arătat în aceste zile că nu știu ce înseamnă „pedofilia” (definiția dată în DEX-ul nostru nu ne ajută) și cer justiției române să sancționeze pedofilii. Pentru toți aceștia spun: PEDOFILIA este o tulburare psihică constând în preferințe pentru copii sub 13 ani.

Simpla înclinație pentru copii mici este suficientă, fără ca respectivul să treacă la acțiune. Această tulburare trebuie tratată de psihologi sau de psihiatri, chiar. ABUZUL cu privire la minori îmbracă diverse forme și este sancționat de Codul penal cu închisoarea, în funcție de acțiunea comisă (viol, act cu un minor, agresiune, corupere) și vârsta minorului (de exemplu, relația intimă consimțită de minorul peste 15 ani nu este infracțiune decât dacă autorul e rudă, doctor, preot, profesor, instructor sportiv). Autorul poate fi sau nu pedofil. Nu există infracțiunea de „pedofilie””, a precizat judecătorul, pe Facebook.

Anterior, tot Dănileţ precizase că este în favoarea legalizării zoofiliei cu condiţia ca animalul să nu sufere.