Le ai acasa? Scapa de ele pana nu e prea tarziu! Cele mai toxice plante de apartament

Sunt apreciate pentru calitatile estetice speciale si pentru abilitatile de a purifica aerul din incaperile in care se afla.

Insa au un defect de care nu stie multa lume – sunt periculoase pentru sanatate si pot crea probleme serioase daca sunt consumate de copii din greseala sau din curiozitate.
Haideti sa vedem care sutn cele mai periculoase plante de apartament.

Muscata
Este una dintre cele mai populare plante gasite in casele romanilor. Cu toate acestea, ce nu stiu multi este ca aceasta reprezinta un real pericol pentru copii. In cazul ingerarii frunzelor sau florilor acestei plante, pot aparea tulburari digestive serioase.

Craciunita
Este o planta frumoasa pe care multi dintre noi obisnuiesc sa o ofere in dar mai ales cu prilejul sarbatorilor de iarna. Ei bine, seva laptoasa pe care o elimina este foarte toxica si este extrem de iritanta pentru piele. Daca este ingerata, provoaca alergii si arsuri pe tractul digestiv.

Ficusul
Cei care au ficus s-au lovit, probabil, de problema aparitiei iritatiilor la nivelul pielii, cand manevreaza gresit planta. Foarte important de stiut este faptul ca, in cazul in care este ingerata, planta ii poate otravi pe cei mici, fiind extrem de toxica.

Yucca
Aceasta planta poate duce la aparitia gravelor probleme de sanatate, in cazul in care este consumata de cei mici. Printre acestea se numara tulburari ale sistemului digestiv, varsaturi, greata si tulburari ale sitemului respirator.

Azaleea
Azaleea este o floare deosebita prin frumusete si prin multitudinea de culori in care se poate gasi. Se pare ca azaleea pe cat este de frumoasa, pe atat este de toxica pentru organism. Ingerarea oricarei parti a acestei plante duce la intoxicatii mortale in cazul copiilor si la iritatii stomacale, tulburari de ritm cardiac, convulsii si chiar stari comatoase in randul adultilor.