Mihai Neşu: “Vreau să fac parte din echipa lui Hristos – dacă nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață”

Fostul fotbalist Mihai Nesu a oferit un interviu in care in a prezentat ce si cum se simte in stadiul actual al vietii sale: Vreau sa fac parte din echipa lui Hristos – daca nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic in viata”.

Intrebat fiind cum poate fi asa senin si zambitor, Mihai Nesu a explicat ca „totul porneste din interiorul omului, din relatia lui cu Dumnezeu”, scrie basilica.ro.

„Daca omul nu reuseste sa se intoarca la Dumnezeu, in lumea aceasta plina de probleme, ii va fi greu. La mine se vede ca sunt paralizat, dar altii au probleme mai mari care nu se vad”.

Fostul fotbalist si-a exprimat regretul ca pana la 30 de ani nu s-a apropiat suficient de Dumnezeu care ne ofera viata. „Ce facem cu ea?”, s-a intrebat retoric Mihai Nesu.

„Viata e ca o facultate in care invatam cat mai multe lucruri pentru ca la finalul vietii sa fim pregatiti de ceea ce urmeaza. Fiindca viata nu se opreste aici, la ceea ce traim pe pamant, sufletul este vesnic”.

„Mie imi pare rau si de mine ca am pierdut multa vreme pana la 30 de ani, trebuia sa ma apropii de Dumnezeu de mai multa vreme”, a spus Nesu.

La intrebarea daca ii lipseste ceva ce a avut mai inainte de accidentul suferit care l-a adus la paralizie, Mihai Nesu a raspuns categoric:

„Nu! Traiesc cel mai bun moment al vietii mele, acum, la 35 de ani. Si m-ajuta Dumnezeu, de multe ori nici sa nu simt ca sunt paralizat! Au fost clipe cumplite, in care nu-mi trecea cu toate pastilele din lume. Nici nu aveam cum, fiindca durerea mare era in suflet”.

Jurnalistii au dorit sa afle si daca au existat momente in toata aceasta perioada in care a simtit ca nu mai detine controlul situatiei. Fostul sportiv oradean a explicat ca a cautat unele raspunsuri.

„Am incetat sa caut raspunsurile la doctori, fiindca stiinta e limitata. Am avut sansa unor preoti buni, s-au rugat si ei pentru mine, am vorbit cu ei, m-au ajutat cu sfaturi”.

„Trebuie sa ma lupt sa le pun in practica. Programul meu e simplu: trebuie sa ma tin de ceea ce mi-au dat doctorii, terapie pentru corp, si ceea ce mi-au dat preotii, terapie pentru suflet”.

Pe parcursul interviului i-a fost adresata intrebarea daca stie care e menirea lui in viata.

„Nu pot fi toti brutari… Eu incerc sa ajut. Menirea… E una singura: toti oamenii lupta sa ajunga sfinti! Cand esti cu Dumnezeu, ai ajutor de la Creator, poti oferi ceva celor din jurul tau”.

„Trebuie sa acceptam ceea ce ni se intampla si sa incercam sa invatam cat mai multe, ca sa-i ajutam pe oameni”, a spus Mihai Nesu.

Fostul sportiv a admis ca oamenii care s-au rugat pentru el l-au ajutat foarte mult.

„E ca si cum ai o gasca de prieteni. Daca amicii sunt rai, te vor duce la rau. Daca sunt buni, atunci vei ajunge sa faci lucruri bune. Eu vreau sa fac parte din echipa lui Hristos. Sa fac lucruri bune, sa aduc lucruri bune in viata mea si a celorlalti”.

Intervievat cu privire la cea mai mare implinire personala, Nesu a mentionat fu-ndatia care ii poarta numele, faptul ca a jucat la Steaua si Utrecht, punctand apoi urmatoarele aspecte:

„Astea se duc, totul este efemer, pana la urma tot la Dumnezeu ajungi. El poate sa-ti dea o stare, sa nu ai nimic material, dar sa fii fericit. Poate ca tu arati ca un nebun, insa esti implinit pe dinauntru, iar acest lucru iti da forta sa traiesti”.

„Doar credinta iti poate oferi implinirea deplina. Dar e chestie de antrenament! Credinta se antreneaza! Scopul este sa fii sportiv pentru Hristos”, a marturisit Mihai Nesu.

In ultima parte a interviului Nesu a fost intrebat daca ii este teama de trecerea in nefiinta.

Raspunsul lui este emotionant: „Nu, deloc! Frica de Dumnezeu trebuie sa fie singura frica in viata. Fotbalul e un sport care ajuta mult lumea, daca L-am primi pe Dumnezeu mai mult in acest sport, prin modelele de jucatori pe care le promovam, am ajuta si mai mult”, a punctat Nesu.

Fostul sportiv a infiintat in 2015 Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie, in Oradea, sustinut financiar prin fu-ndatia sa prin intermediul careia se ocupa de multe acte caritabile.

Accidentarea lui Mihai Nesu, in urma careia a ramas paralizat, a survenit in antrenamentul din dimineata zilei de 10 mai 2011 la Utrecht.