Momentul in care am decis sa nu fac avort

Claire si Benjamin s-au hotarat sa povesteasca despre momentul in care au decis, in ultimul moment sa nu recurga la avort.

Cand Claire se afla in saptamana 15 de sarcina, au aflat ca fiul lor are Sindrom Down si au decis sa faca avort. Insa, in ultimul moment, Claire si Benjamin au decis ca nu pot face asa ceva si au plecat acasa.
Din pacate au fost descurajati de foarte multa lume si Claire isi aminteste ca o femeie i-a spus despre Xavier ca este „cel mai hidos copil pe care l-am vazut vreodata”.

„Hai sa mergem acasa, nu putem ucide acest copil”
In timp ce Claire si Benjamin se aflau in sala de asteptare a clinicii in care Claire urma sa faca avortul, au fost cuprinsi de un sentiment inexplicabil de teama de necunoscut si stiau ca nu exista cale de intoarecere de la decizia pe care o luasera.

Chiar atunci, cuplul, in ultimul moment s-a razgandit. „Stateam in sala de asteptare cand sotul meu m-a luat de mana si m-a scos afara din clinica si mi-a spus; „Ce facem? Hai sa mergem acasa, nu putem ucide acest copil!” si recunosc ca am fost usurata sa aud aceste cuvinte de la el, aveam nevoie de cineva care sa fie de partea mea” a declarat Claire pentru Daily Mail.

Acum, la 8 saptamani de cand au devenit parintii lui Xavier, Claire si Benjamin spun ca nu au niciun regret.

Claire a spus ca in ciuda tuturor temerilor pe care le-a avut pe parcursul sarcinii, in momentul in care s-a nascut fiul sau, nu a mai simtit altceva decat dragoste.

„L-au tinut in sus si mi-au spus: „Este minunat!”, apoi a trebuit sa astept ca el sa planga ceea ce a durat cam 10 secunde. Au cele mai lungi 10 secunde din viata mea” a declarat Claire pentru Daily Mail.

„Imi amintesc ca nu am simtit absolut nimic altceva in afara de dragoste. Era ca si cum absolut nimic din tot ce ni s-a intamplat in ultimele 9 luni nu mai conta pentru ca aveam un bebelus perfect” a mai declarat Claire.