Nu permite nimănui să te controleze cu aceste 7 FRAZE manipulatoare!

Manipularea – este doar control, deghizat în dragoste. Capacitatea ei de a părea afectuoasă o poate transforma în una dintre cele mai insidioase forme de violenţă.

Nu permite ca viața ta să fie capturată de cuvintele dulci ale unui manipulator. Menţine-ţi sentimentul de control și fă propria ta alegere. Dacă această manipulare devine un obicei, pleacă de la acest om sau lasă în urmă o astfel de relație.

Iată 7 expresii comune de manipulare, fiecare dintre ele având un răspuns logic și protector:

1. “Uite ce m-ai forţat să fac!”
Cum te aperi în acest caz: Nu am puterea să te forțez să faci ceva. Tu trebuie să fii responsabil pentru acțiunile tale. Nu pot decât să răspund pentru acțiunile mele.

2. “Cum poți fi încă supărată pe mine, după ce ți-am cumpărat acest colier frumos?”
Cum te aperi în acest caz: Iertarea mea nu poate fi cumpărată cu bani. Ai fost foarte amabil să faci asta. Însă, dacă acest colier este prețul pentru iertarea mea, acesta nu este un dar. Este mită. Îl poți lua înapoi.

3. “Nu purta asta. Permite-mi să-ţi verific telefonul. Cine îţi scrie? Pe tine te cred, dar nu-i cred pe alții.“
Cum te aperi în acest caz: Nu trebuie să ai încredere în alţi oameni. Trebuie să ai încredere în mine. Când te comporți așa, devii o persoană slabă.

4. “Vreau să rămâi acasă, pentru că aşa e cel mai bine pentru copiii noștri. Vreau doar să am grijă de tine. “
Cum te aperi în acest caz: Cel mai bun lucru pentru copii – este să aibă o mamă fericită și sănătoasă. Alegerea de a lucra sau de a rămâne acasă este a mea. Făcând ceea ce mă face fericită, îi învăț şi pe copiii noștri să aibă control asupra vieții lor.

5. “Știu că şi tu poți face asta și am încredere în tine, dar trebuie să faci acest lucru cum vreau eu. Aşa va fi mai bine.”
Cum te aperi în acest caz: Cel mai bine ar fi să luăm decizia împreună. Cel mai bine ar fi ca şi contribuția mea să fie ascultată și respectată. Oare într-adevăr decizia ta este mai bună pentru noi sau este mai bine pentru tine?

6. “Dacă pleci, îmi fac ceva rău”.
Cum te aperi în acest caz: Dacă ai gânduri de sinucidere, trebuie să suni la 112. Eu deja mi-am făcut alegerea. Ţi-am explicat motivele. Nu mă mai întorc.

7. “Știu că nu-ţi dorești acum copii, dar să încercăm oricum. Vreau doar să fim o familie.”
Cum te aperi în acest caz: Familia poate lua diferite forme. Firul comun între ele – este sentimentul de respect reciproc. Am dreptul să aleg câți copii şi când să-i avem. Îți spun când voi fi pregătit(ă).