O casa exact ca a bunicilor, dar nou-nouta. Pret final: 10.000 de euro

Oricine vrea sa ridica o casa taraneasca autentic romaneasca o poate face in schimbul sumei de 45.000 de lei.

Modelul a fost prezentat in weekendul 20-21 august, la ”Targul de case – gradina si peisaj in satul traditional romanesc”, din Padurea Dumbrava (Sibiu), dar modelul este inca actual si poate fi comandat.
Casa prezentata la targ este copia fidela a unei locuinte din comuna Tilisca, din Marginimea Sibiului. Are 3 incaperi si o suprafata utila de 54 de metri patrati. Acoperisul este in doua ape si o prelungirea a sa tine la adapost si prispa casei.

Usile si ferestrele sunt copii fidele dupa cele originale, iar podeaua si tavanul sunt din lemn de brad fasonat, potrivit informatiilor oferite agerpres.ro de managerul general al Complexului National Muzeal ASTRA, Ciprian Stefan.

Costurile proiectului se ridica la suma de 45.000 lei, bani în care este inclusa si remontarea casei la destinatie.

Casa este special gandita pentru cei care stau in Marginimea Sibiului sau in zona montana a judetelor invecinate. Pentru ”importarea” constructiei in alte zone din tara, trebuie consultati mesterii producatori.

Aceasta imagine prezinta casa la care se face referire in articol, in una dintre etapele avansate ale constructiei. Casa propusa pentru suma de 10.000 de euro este o copie fidela a unei locuinte vechi de 150 de ani din Tilisca si este complet acoperita. Dupa ce proprietarul asigura racordarea la utilitati, casa poate fi si locuita. Tot proprietarul se va ocupa si de fundatia casei

In cadrul targului, vizitatorii au putut vedea la lucru mestesugari iscusiti in prelucrarea si sculptarea lemnului. Cele mai admirate piese au fost gardurile si mobilierul specific caselor taranesti.