O concepție metaforică despre viață și relații: Pleacă de la oamenii, alături de care te distrugi!

Construiește-ți singur tunelul propriu. Este o metaforă. Oamenii parcă se mișcă prin viață în tuneluri. Fiecare își are calea proprie. Există tuneluri comune. Acestea se pot intersecta, se pot fuziona într-unul singur, se pot despărți. Sau pot exista paralel. De exemplu, ai un vecin, dar nu te întâlnești niciodată cu el – de parcă a-ți trăi în lumi paralele.

Există momente, când omul realizează că este înconjurat de niște necunoscuți, persoane care nu îi sunt apropiate. Înseamnă, că el a fost aruncat într-un tunel străin, el poate rămâne acolo, dar de cele mai multe ori oamenii se întorc înapoi, unde s-au obișnuit. Întrebarea este: cât de conștient o fac?
Poți ieși din tunelul altcuiva, unde ai ajuns după anumite circumstanțe, sau să lași să plece omul, cu care nu mai dorești să fii – și iată că nu vă mai întâlniți: el există undeva, dar voi nu mai comunicați. Uneori nu trebuie să depui supra-eforturi pentru a te despărți de cineva în spațiul exterior, este deajuns să va despărțiți sufletește.

Omul conștient alege singur, pe cine să invite, cu cine să meargă prin același tunel. Criteriul de alegere este destul de simplu. Cu oamenii tăi, devii și tu mai puternic, te dezvolți din punct de vedere creativ, se deschid posibilități și perspective noi. Oamenii inconștienți nu aleg singuri, ei pur și simplu sunt ,,atrași” de alți oameni, uneori, distructivi, fără a înțelege din ce cauză, cedând acestei dorințe încețoșate.

Un mic sfat: Construiește-ți singur propriul tunel! Pleacă de la oamenii, care te țin, folosind sentimentul de vină, alături de care te distrugi, care nu simt dragostea reciprocă față de tine, care își doresc să te controleze, alături de care îți pierzi puterea proprie. Caută interacțiune, în care vei prinde noi puteri, te vei dezvolta, vei crește, te vei simți prețuit mai mult și mai mult.