O ghicitoare pentru detectivi pe care o poate rezolva doar un psihopat

Cei pasionați de domeniu știu faptul că în testele care ne pun la încercare mintea, imaginația și concentrarea, trebuie găsit de cele mai multe ori omul care a săvârșit o crimă ciudată. De data aceasta situația stă într-un mod cu totul altfel. În această ghicitoare se cunoaște cine este făptășul. Însă un mare mister reprezintă motivele care l-au făcut pe acesta să recurgă la un astfel de gest oribil.

Răspunsul corect poate să vină doar de la un om care are și creativitatea dezvoltată, dar și o minte mai aparte într-un sens nu tocmai frumos. Dacă nu reușești să găsești răsounsul corect nu te îngrijora și nu te întrista. Nu înseamnă că nu ai potențial să fii un bun detectiv ci din contra, că nu ai nicio boală psihică.

Două prietene au devenit fără voia lor martore la o crimă într-un magazin care se afla destul de aproape de apartamentul lor. Mariana are 27 de ani și muncește la un coafor și nu este căsătorită. Ana are 30 de ani, este bibliotecar și trăiește cu pisica. Cristi are 35. El merge foarte des și la coafor și la bibliotecă și nici el nu este căsătorit. Polițistul care a a venit la fața locului vrea sa își facă treaba.

Mariana a plâns foarte mult pe umărul polițistului din cauza morții lui Cristi. Ana era însă foarte veselă pentru că era îndrăgostită. Nici măcar nu s-a uitat în camera din coafor unde încă mai era trupul neînsuflețit. Și totuși ceva îi umbrea fericirea Anei: ea nu avea numărul de telefon al băiatului de care era îndrăgostită. În ziua următoare Ana a omorât-o pe Mariana. De ce a făcut asta?

Ea s-a îndrăgostit de polițist și a crezut că în acest fel îl va revedea cu siguranță. Răspunsul corect îl pot da doar oamenii care se pot pune în pielea criminalului. Adică ori un psihopat, ori un om cu imaginație bogată.