O mașină din Ucraina a fost văzută pe străzile din București purtând acest mesaj pe parbriz. Ce înseamnă „aeth”?

În ultimele zile, tot mai multe mașini de Ucraina circulă pe străzile din București. Unele dintre ele afișate în parbriz foi cu un mesaj emoționant pentru forțele militare.

Pe o stradă din București, trecătorii au observat o mașină neagră, cu geamuri fumurii și numere de Ucraina, ce avea scris, atât pe parbriz, cât și pe lunetă, geamul din spate, „дети” (deti).

Este vorba despre cuvântul rusesc pentru „copii”. Iar acest cuvânt îl au scris pe foi afișate în parbriz ori direct pe mașină mulți dintre șoferii care au părăsit țara vecină.

Și nu este un caz singular. Reporterii din Ucraina au observat același afișaj pe mașinile care străbat drumurile țării vecine, pline de checkpointuri și pericol. Este vorba de un nou fenomen.

Mulți ucraineni plecați cu mașina vor să rămână în București pentru câteva zile, sperând că situația se va calma.

„Suntem din Hmelnițki, aproape de România. Ne-am luat o săptămână de cazare într-un apartament de tip Airbnb. Mai avem opțiunea de a prelungi pentru o săptămână.

Dacă vor continua problemele, o să căutăm un apartament”, spune o refugiată. Ea a venit împreună cu fetița de 3 ani, cu un grup de colege de muncă, care au plecat deja spre Ungaria.

„Eu rămân aici. Sper totuși să nu fie nevoie de mai mult”, speră ea.