O româncă a descoperit o vietate pe stradă și le-a cerut ajutorul prietenilor pe Facebook: „Du-te de urgență la Antipa!”

Nu de puține ori, rutina este contracarată de un incident care ne animă existența. Poate fi o descoperire interesantă, un incident, o întâlnire sau dorința de a face schimbări. O astfel de întâmplare a trăit o româncă din București care a descoperit pe stradă o vietate care, la prima vedere, seamănă cu o larvă de fluture exotic.

Pentru că nu și-a dat seama inițial despre ce e vorba, ea a apelat la ajutorul prietenilor virtuai din lista de Facebook.
„Are cineva idee ce-i asta? Io m-am tripat c-ar fi o larva de fluture exotic, evadată cine știe cum de la Expoziția de fluturi vii de la Antipa (fiindcă-n față muzeului am găsit-o)”, a scris ea pe Facebook. „Du-te de urgență la Antipa!”, a fost unul dintre sfaturile primite. Alții i-au spus să o ia acasă și să aștepte ca fluturele să iasă din larvă.

Un specialist a oferit și o „dezlegare” a misterului: „Din larvă, iese un Agrius Convonvuli din cea a lui Mugur (este de fapt molia din Silence of the Lambs). Sunt pe verde sau maro.”