Oamenii de știință au ajuns la concluzia că pisicile ne văd ca pe niște părinți

Pisicile, ca și alte animale de companie, au o relație strânsă cu stăpânii lor. Conform unui studiu, pisicile au abilități socio-cognitive și, la fel ca un copil, animalul tău de companie te vede drept un părinte și poate experimenta sentimente de afecțiune.

Pentru a satisface curiozitatea tuturor iubitorilor de pisici, vom explica modul în care, se construiesc relațiile cu prietenii blănoși.

Sunt animale sociale.
Majoritatea pisicilor au nevoi sociale. Pot fi prieteni cu alte animale și pot experimenta sentimentul de pierdere al acestora.

Ele caută să comunice și să formeze relații cu oamenii. Unii experți consideră că pisicile ne văd ca pe o altă pisică, mult mai mare. Consideră că sunt membri ai familiei.

Pisicile simt afecțiune pentru noi.
Pisica ta caută să petreacă timp în compania ta. Ea, în felul ei, încearcă să participe la ceea ce faci și, în cele din urmă, își dezvoltă un obicei stabil de comunicare. Un astfel de comportament cu stăpânul său este caracteristic nu numai pentru pisoi mici, dar și pentru animalele adulte. Aceasta înseamnă că pisica ta te vede drept capul familiei.

Sunt stresate când nu ești în preajmă.
Conform studiului, dacă stăpânul este în cameră cu pisica și o lasă singură pentru doar 2 minute, aceasta începe să se simtă stresate. Pisicile stresate deseori fugeau și se ascundeau. Nivelul lor de stres a scăzut imediat ce stăpânul s-a întors în cameră.

Tu ești zona lor de confort.
Potrivit studiului, un procent ridicat de pisici se simt confortabil dacă stăpânul lor este în preajmă. Majoritatea pisicilor își aleg stăpânii ca principală sursă de siguranță – similar cu ceea ce se poate observa în relațiile părinte-copil.

Chiar le pasă de tine.
Deși acest lucru nu este atât de evident, dar felinei tale chiar îi pasă de tine. Are mai multe moduri de a-și exprima iubirea. Când pisicile își ling proprietarii, se simt foarte bine și vor să arate că au încredere necondiționată în tine.

Îți tratezi pisica ca pe un copil?