Pan Am Airlines: zborul care a schimbat mii de vieți. Au pus 3.300 de orfani în cutii si au zburat cu ei peste ocean

Din 3 până în 26 aprilie 1975, 3300 de nou-născuți și copii au fost transportați din Saigon către Statele Unite, Canada, Australia și Franța. Aceasta a fost una dintre cele mai mari operațiuni de salvare a copiilor din lume, organizată de compania aeriană – Pan Am.

Zborul, ce a schimbat mii de vieți.

În mijlocul războiului din Vietnam voluntarii au adunat copiii din orfelinate într-un avion Pan Am. Pe cei mici i-au așezat în cutii de carton pe care le-au putut prinde de scaune. Aceste cutii au devenit un simbol al unei vieți noi în deplină siguranță, ce urma să devină realitate doar în câteva ore de zbor.

Echipajele Pan Am, care au participat în acele zboruri își aduc aminte, și acum cu ochii în lacrimi, de copiii, care au fost salvați. Unii din ei au fost imediat adoptați de colaboratorii companiei.

Compania aeriană Pan Am nu mai există de mult, dar datorită acelei operațiuni, a reușit să schimbe radical viața a mii de copii. Este minunat că a existat acea companie. Și a fost nemaipomenit că au existat acele baby-box, cu ajutorul cărora copiii au putut fi scoși din ghiarele iadului.