Pericolul din bucătărie. Produsul pe care toate gospodinele îl folosesc, dar care e toxic

Este probabil unul dintre cele mai folosite produse în bucătărie. Asta pentru că are mai multe întrebuințări, iar gospodinele îl găsesc foarte util. Specialiștii atrag atenția, însă, că acest produs pune în pericol sănătatea și că ar fi mai bine să fie evitat.

Produsul din bucătărie care pune sănătatea în pericol
Folia de aluminiu este produsul pe care multe gospodine îl găsesc indispensabil. Unele îl folosesc pentru a depozita mâncarea în frigider, altele pentru a o găti, iar asta, spun specialiștii, este adevăratul pericol. Potrivit avertismentului lor, folia, fiind făcută din aluminiu, este periculoasă pentru sănătatea omului.

Odată intrată în contact cu produsele alimentare, metalul este excretat și, ulterior, intră în organism. Substanța excretată este toxică și periculoasă în mod special pentru sistemul nervos. În cazul adulților, folia duce la hiperactivite, însă nu este singurul risc. Folia de aluminiu poate duce la debutul și dezvoltarea bolii Alzheimer. De aceea, specialiștii avertizează și recomandă să nu se mai folosească folia de aluminiu în pregătirea termică a alimentelor.

De asemenea, e important să nu cumpărați alimente ambalate în folie de aluminiu!

Ce boli cauzează „otrăvirea” cu aluminiu
Specialiștii insistă asupra riscurilor la care ne supunem atunci când folosim acest produs. Ei spun că, de-a lungul timpului, aluminiu se acumulează în oase, organe și alte țesuturi ale corpului. Primele semne ale otrăvirii cu aluminiu sunt: slăbiciunea musculară, dureri osoase, atacuri de panică și confuzie.

În cazul copiilor, riscurile sunt mai mari. Ei ar putea dezvolta boli ale creierului, sistemului nervos, anemie și probleme pulmonare. Un alt risc pe care puțini îl cunosc este cel al consumului ridicat de medicamente care conțin aluminiu, precum aspirine și multivitamine.