Postarea zilei: 2 Bancuri care ne demonstrează că cel mai deștept nu este întotdeauna cel mai înțelept

In acest articol am selectat două bancuri, care arată că întotdeauna există o soluție, chiar și în cele mai grele situații. Primul banc este despre Vioară și renumitul Stradivarius, dar al doilea este despre un joc dintre un avocat și o blondă. Blonda chiar a dat dovadă de o minte iscusită.

1. Într-un oraș micuț Cremona din Italia trăiau câțiva mari maeștri de Viori. Fiecare dintre aceste familii se străduiau să confecționeze cele mai bune viori din lume.

Fiecare dintre ei vroiau să aibă cele mai bune vânzări, așa că primii care au început lupta a fost familia Amati, care au atârnat un tablou mare pe care scria ”Cele mai bune viori din Italia”, astfel toți cumpărătorii au început să meargă doar la familia Amati.

Ca răspuns, familia Guarneri și-a decorat magazinul cu mesajul – „Cele mai bune viori din lume”

Atelierul lui Antonio Stradivari, care anterior a fost ucenicul gratuit a lui Nicolo Amati, se afla chiar la capătul străzii, unde Stradivari a atârnat un semn foarte modest cu mesajul „Cele mai bune viori de pe această stradă”.

2.

Într-un avion erau așezați pe scaunele alăturate o blondă și un avocat. Ei zburau deja de mult timp și se plictiseau. Blonda în tăcere se uita pe fereastră, unde avocatul începe să-i povestească blondei despre profesia pe care o are, că este unul dintre cei mai deștepți și că le știe pe toate, unde blonda pune la îndoială faptul că el ar fi într-adevăr atât de priceput. În acest moment, avocatul îi propune un joc blondei

Avocatul:

– Hai să ne jucăm – îți pun o întrebare, dacă nu știi răspunsul, îmi dai 5 dolari. După care dvs îmi puneți o întrebare și dacă nu știu răspunsul – vă voi da eu 500 de dolari.

Blonda este de acord.

Avocatul:

– Care este distanța de la lună la pământ?

Blonda îi dă în tăcere 5 dolari.

Blonda:

– Cine se ridică în sus pe trei picioare, dar coboară pe patru?

Trec câteva ore. Avocatul a cautat prin toate materialele si cartile pe care le avea in laptopul sau, dar nu poate găsi nici un răspuns.

Nimic de făcut, îi oferă blondei 500 dolari și o întreabă:

– Cine este ???

Blonda îi dă în tăcere 5 dolari, avionul deja aterizase și ea a plecat.