Povești care explică de ce multe femei moderne nu doresc să se căsătorească

Mulți oameni cred că fiecare fată visează să-și găsească prințul, să se căsătorească și să trăiască o viață lungă împreună. Cu toate acestea, în zilele noastre, tot mai puține femei doresc să se căsătorească. De exemplu, în Europa, între 1965 și 2015, numărul căsătoriilor la 1000 de persoane a scăzut de la 7,8% la 4,3%. Aceeași tendință se observă și în alte părți ale lumii, iar în fiecare an numărul femeilor singure – dintre care mulți trăiesc cu partenerii lor – este în creștere.

“Cu câțiva ani în urmă, aproape m-am căsătorit: mai rămăseseră doar 3 săptămâni până la nuntă. În acea zi, trebuia să-mi iau rochia de mireasă, dar când m-am trezit dimineața, mi-am dat seama că nu vreau să mă căsătoresc. Acest gând m-a speriat și am petrecut 3 ore așezată pe patul, gândindu-mă doar la faptul că nu voiam să fiu soția nimănui. A sunat mama. Am rugat-o să ridice rochia și să facă orice, dar să nu mi-o arate. Apoi l-am sunat pe logodnicul meu și i-am spus totul, iar peste câteva zile am luat un tren spre un alt oraș.

Încă locuiesc în acel oraș – sunt aici de 12 ani. Nu sunt căsătorită, nu am un prieten și acum 2 ani am adoptat un băiat de 3 ani. Și amândoi suntem fericiți.

N., 38 de ani”

“Povestea mea este simplă: vreau să fiu liberă. Vreau să fac ceea ce-mi place, vreau să merg in locurile pe care le doresc și vreau să fiu prietenă cu oamenii pe care mi-i doresc aproape. Mama mi-a spus că voi avea o viață dificilă când voi fi bătrână, dar tatăl meu mă susține: spune că oamenii ar trebui să trăiască viața pe care si-o doresc atâta timp cât nu le face rău altora. Când vine vorba de viitor, prefer să trăiesc pentru azi și să nu mă gândesc la ce se va întâmpla mâine, pentru că în ultimii 10 ani am trăit în 5 orașe și nu sunt sigură că într-o lună voi fi în continuare acolo unde sunt acum. Sunt freelancer, așa că pot face asta.

Poate că par imatură, dar sunt fericită. Asta contează cel mai mult. ”

M., 31 de ani

“De la 20 la 30 de ani am vrut să mă căsătoresc, dar nu am intalnit pe nimeni potrivit pentru acest rol. Când aveam 30 de ani, cariera mea a avut un impuls și nu aveam suficient timp pentru nimic altceva decât munca. Acum am aproape 40 de ani și am propria mea casă și o slujbă care îmi aduce foarte mulți bani. Nu-mi pot imagina cum ar fi să împart ceea ce am muncit atât de mult cu alticineva. În câțiva ani, intenționez să am un copil și dacă nu pot, o voi adopta. ”

S., 39 de ani

“Din câte îmi amintesc, nu am vrut niciodată să mă căsătoresc. Când fetele de varsta mea se jucau cu păpuși în cărucioare și isi imaginau se imaginau casatorile, eu cititeam cărțile fratelui meu despre astronomie și aproape că am ars apartamentul nostru cu câteva experimente chimice.

Am terminat școala, am absolvit colegiu și încă nu vreau să mă căsătoresc. Am de gând să lucrez în domeniul științei pentru întreaga mea viață și sper să obțin un premiu Nobel într-o zi. Serios.”

M., 27 de ani

“Nu vreau să mă căsătoresc din simplul fapt că nu vreau să am copii. Desigur, aș putea încerca să găsesc un bărbat cu aceleași puncte de vedere, dar nu este atât de ușor. Știu și femei care nu doresc copii și au găsit bărbați care au spus că nici ei nu au si nici nu isi doresc. Dar, după nuntă, acești bărbați au început să vorbească despre a avea copii și soțiile lor, in cele din urma au cedat.

Decizia mea de a nu avea copii este bine gândită și nu este una impulsivă. Și nu vreau ca oamenii din jurul meu să mă convingă altfel. Mi se pare că mulți bărbați moderni sunt mai interesați să aibă copii, decât femeile “.

L., 32 de ani

Care este atitudinea voastră față de căsătorie? Spuneți-ne gândurile voastre in comentarii.