Prelungește-ți viața, urmând aceste 15 reguli ale medicinii chineze, care te vor face mai sănătos

Cu toții cunoaștem că sănătatea e mai ușor de păstrat, decât de recăpătat. Iată de ce în China și în țările învecinate copiii sunt învățați de mici să respecte aceste 15 reguli.

1. Piaptănă-te mai des
Folosește degetele pe post de pieptene. Mișcă-le de la frunte spre ceafă. Execută aproximativ 100 astfel de mișcări. Ele îți reduc durerea, îți îmbunătățesc vederea și circulația sangvină.

2. Șterge fața mai des
Freacă palmele până devin calde, pune-le pe față și începe să te ștergi pe față în sus și în jos, apoi de la nas spre frunte și bărbie concomitent. Fă 30 de mișcări, preferabil dimineața.

3. Fă exerciții pentru ochi
Întoarce ochii spre dreapta de 14 ori, apoi spre stânga de 14 ori, apoi închide-i și deschide-i brusc. Acest exercițiu îmbunătățește vederea.

4. „Strânge din dinți”
Imaginează-ți că muști ceva cu dinții din față ( 24 de ori) apoi cu măselele ( 24 de ore). Acest exercițiu întărește dantura.

5. Atinge-ți mai des urechile
Acoperă-ți urechile cu palmele și lovește de 12 ori cu cele 3 degete din mijloc peste ceafă. Exercițiul ajută când îți țiuie urechile, ai amețeli sau probleme cu auzul.

6. Masează cu limba cerul gurii
Concetrează-te în acest moment pe partea de jos a gurii și simte cum se umple cu salivă.

7. Înghite mai des saliva
Saliva înghițită unge organele interne, hidratează membrele și părul, ajută la digestie și la asimilarea substanțelor nutritive.

8. Expiră mai des aerul acumulat
Ține aer în piept, când vei simți că pieptul și burta sunt pline cu aer, ridică capul, deschide gura și expiră încet aerul din tine. Repetă de 5-7 ori.

9. Masează mai des burta
Freacă-ți palmele până devin calde și pune-le pe buric ( bărbații stânga peste dreapta, femeile – dreapta peste stânga). Execută mișcări circulare în direcția acelor ceasornicului (36 de ori), apoi în direcție opusă ( 36 de ori).

10. Încordează mai des anusul
Inspiră adânc și încordează rectul, menține o mică pauză apoi expiră încet. Repetă de 5-7 ori. Acest exercițiu previne și tratează hemoroizii.

11. Scutură mai des membrele
Ridică mâinile în față și strânge pumnii, apleacă-te puțin și întoarce umerii din stânga spre dreapta, de parcă ai întoarce volanul ( 24 de ori). Apoi fă aceleași mișcări în direcția opusă.

Așază-te pe scaun, pune mâinile sub tine. Ridică piciorul stâng, îndreaptă-l înainte și spre final aruncă-l, revenind repede la podea. Fă același lucru și cu piciorul drept ( de 5 ori).

12. Freacă mai des tălpile
Înainte de culcare, cu palmele încălzite masează-ți ușor tălpile cu mișcări circulare ( 50-100 de cercuri).

13. Protejează-ți spatele de frig
Chinezii sunt de părere că organismul nostru are două canale importante: cel care trece de-a lungul coloanei vertebrale și cel orizontal de la nivelul pieptului. De aceea, aceste două zone trebuie să fie protejate de frig.

14. Pieptul trebuie să fie mereu acoperit
Probabil ai înțeles de ce din regula precendentă.

15. Trebuie să taci când faci exerciții
Toate aceste exerciții sunt verificate de sute de ani și se practică de foarte multă lume. Atunci când le execuți păstrează-ți calmul, mișcă-te lent și respiră firesc. Vorbitul este interzis!