Rezolvă asta dacă ești un geniu! 8 ghicitori șirete care nu sunt atât de simple pe cât par!

Se spune că doar 5% dintre oameni pot răspunde corect anumitor ghicitori și teste de inteligență care le solicită un simț al observației ieșit din comun și o doză de gândire ascuțită aparte.

Crezi că faci parte dintre ei? Dacă răspunsul tău este da, și știi că nu dai înapoi din fața unor provocări intelectuale care îți stimulează mintea, atunci avem o super-provocare pentru tine.

Tot ce trebuie să faci este să descoperi răspunsul corect la testele pe care ți le-am pregătit și la ghicitoarea finală din video-ul de mai jos.

Trebuie să te avertizăm – numai geniile se încumetă să rezolve aceste provocări! Așadar, dacă te simți pregătit să faci față la testele pe care ți le-am pregătit, să-i dăm bătaie!

1. Un fermier are 10 iepuri, 20 de cai și 40 de porci. Dacă presupunem că toți caii săi sunt porci, câți cai are de fapt fermierul?

2. De câte ori poți substrage numărul 1 din numărul 1.111?

3. 100 de studenți au intrat la facultate. 55 dintre ei au ales muzica, 44 dintre ei au ales sportul. 20 dintre ei le-au ales pe ambele. Câți dintre ei nu au ales nici muzica și nici sportul?

4. Un croitor are 10 m de material. În fiecare zi, taie câte 2 m din material. De câte zile are nevoie pentru a tăia tot materialul?

5. Sunt 5 lumânări într-o biserică. Într-o noapte, apar 3 hoți bărbați și 2 hoți femei. Doar bărbații cară lumânările. Câte lumânări sunt acolo?

6. În fiecare zi, numărul de crini de pe un lac se dublează. Dacă lacul este complet plin până în a 30-a zi, în a câta zi este pe jumătate?

7. Dacă schimbi ordinea cifrelor din vârsta actuală a verișoarei mele, obții vârsta ei de anul viitor, dar dublată. Câți ani are ea?

8. O ofertă specială îți permite să dai la schimb două bețe de acadea pentru o înghețată. Peter are 20 de bețe. De câte ori își poate lua Peter înghețată gratis?

Așadar, câte dintre aceste ghicitori crezi că poți rezolva? Sunt persoane care își dau seama care este răspunsul în primele secunde după citire, însă altora, le ia mai mult timp pentru a descifra misterul.

Reține doar că fiecare întrebare nu este chiar ceea ce pare, așadar, în unele cazuri trebuie să ții cont de gramatică și de felul în care au fost formulate întrebările, pe când în altele, există un sens ascuns pe care trebuie să îl descifrezi.

Sunt puțini oameni care citesc întrebările de logică și perspicacitate cu o minte complet deschisă și perceptibilă la schimbările nuanțelor dintr-o frază.

Asta înseamnă că este nevoie de o capacitate de concentrare deosebită, iar că mintea lor este trezită la capacitate maximă. Doar așa poți pătrunde până la adevăratele răspunsuri corecte ale întrebărilor de mai sus.

Dacă ai reușit să rezolvi doar o parte dintre ele și te-ai împotmolit la câteva, dă-ne voie să-ți venim în ajutor și să-ți oferim răspunsurile.