Secretele mamelor evreice: 7 principii de educare a copiilor fericiți şi de succes!

Nu există nici o națiune, care să trateze copii la fel de respectuos precum evreii. Fericirea și bunăstarea generației tinere s-a transformat aproape în idee națională. Probabil, aceste principii de educare a copiilor, îi ajută la vârsta adultă să meargă cu încredere spre obiectiv și să se simtă confortabil în viață.

Iată câteva principii de educație de la mamele care educă cei mai fericiți şi inteligenți copii:

1. “Copilul meu este de “aur”, doar că uneori face greșeli.”
O mamă evreică nu va spune niciodată: “Ești rău”. Ea va spune: “Cum poate un băiețel atât de bun, să facă aşa o prostie?”. Greșelile și năzbâtiile sunt normale pentru copii. Critica – nu ajută copiii să se corecteze, ci naște complexe. De aceea, țineți minte: copilul este bun, doar fapta poate fi rea. Identificând cauzele acestui comportament şi corectând consecințele acestuia— asta înseamnă educație.

2. Copilului i se poate totul, cu excepția a ceea ce nu i se poate.
Mamele evreice îmbină două principii contradictorii de educație: libertate maximală și cerințe stricte. Copilul are voie să facă multe lucruri, el nu este certat pentru lucruri mărunte, nu este criticat pentru gafele şi impulsurile creative, precum e desenatul pe pereţi. Dar există lucruri, care nu pot fi făcute categoric. Este vorba de respectul pentru adulți, studii, sănătate și alte lucruri importante. Aceste interdicții sunt puține, dar sunt stricte.

3. “Lumea trebuie să ştie cât de minunat e puiul meu!”
Trebuie să ştii să-ţi lauzi corect copilul. Să-i încurajezi micile succese, pentru a stimula noi realizări. Această regulă de educație – este o metodă efectivă de a învăța copilul să aibă încredere în forțele proprii.

Trebuie să lauzi copilul nu doar atunci când comunici cu el, ci şi când comunici cu prietenii sau cunoștințele. Lasă copilul “să audă” cât eşti de mândră de el. Şi atunci, va tinde să te bucure şi mai mult.

4. Fii un exemplu bun pentru copilul tău.
Responsabilitatea pentru comportamentul său – este unul din principiile de bază ale educației copiilor în familiile evreiești. Nu e nevoie să-i repeți copilului prea mult, el trebuie să vadă un exemplu în fața lui. Orice cuvânt neînsemnat aruncat în grabă sau conduită neadecvată pot “reduce la zero” multe sfaturi educaționale utile. Copilul vede ceea ce faci, chiar dacă nu este lângă tine.

5. Fii fericit în familia ta, atunci şi copilul va fi fericit în familia sa.
Toate bazele educației le preluăm din familiile în care am crescut. Copilul în același mod, va prelua modul de viaţă în familia sa. Vrei să-ţi faci copilul fericit – voi ca părinți, învățați să trăiți fericiți. Construiți familia pe iubire şi respect reciproc. Lăsați copilul să vadă că mama şi tata – sunt, mai întâi de toate, un soț și soție fericiți, și apoi părinți.

6. A fi părinte este o știință. Învață de la cei ce ştiu!
Copiii din familiile evreiești, de la o vârstă fragedă sunt crescuți astfel, încât să devină părinți buni. Bazele tuturor metodelor de educație se pun încă din perioada jocurilor și distracțiilor. Ei sunt învățați că familia și rolul de părinte – este fericire, nu o povară. Când copiii decid să se căsătorească, de asemenea, sunt ajutați să se orienteze în complexitatea relațiilor de familie. “Soț”, “soție”, “mamă”, “tată” – aceste roluri se invata ca o profesie importanta. Pe lângă sinagogi și școli evreiești există cursuri de parenting.

7. Cunoștințele sunt cheia succesului.
Învățăturii i se acorda o atenție enormă. În afara școlii — copiii fac lecții de meditație, muzică, limbi străine. Cunoștințele sunt cheia succesului în viată. Si, în pofida relaxării aparente, aici copiilor nu li se face nici o indulgenţă. Aceasta e una din regulile principale de educație în familie, și copiii sunt obișnuiți să fie ocupați cu ceva din copilărie. Acest lucru îi ajută să crească perseverenți și să muncească din greu pentru visurile lor.