„Sindromul selfie”, tulburarea mintala care e pe cale sa ne distruga vietile

Potrivit Asociatiei Americane de Psihiatrie din Chicago, exagerarea efectuarii selfie-urilor, sau “Sindromul selfie”, reprezinta o tulburare mintala.

Aparitia retelelor de socializare si dezvoltarea pietei dispozitivelor mobile, a atras dupa sine o serie de manifestari noi in sfera problemelor de sanatate mintala. In urma unui studiu efectuat de psihologi si psihiatri clinicieni de la Universitatea California State, s-a stabilit ca fenomenul selfie reprezinta o exacerbare a manifestarilor specific narcisismului in randul persoanelor care sufera de aceasta patologie.

“Retelele de socializare au ca scop interactiunea umana permanenta, insa, prin unele instrumente de promovare, reusesc din cauza utilizarii excesive sa accentueze izolarea si manifestările de tip narcissist”, sustine Conf. univ. dr. Anamaria Ciubara, medic primar psihiatru.

“Sindromul selfie”este intalnit cu precadere in randul adolescentilor, fiind din acest motiv legat de schimbarile hormonale specific varstei si de nevoia acuta de conturare a personalitatii la aceasta varsta.