Țigările sunt dăunatoare… dar nu numai! Uite 3 beneficii ale fumatului

TE APĂRĂ DE PARKINSON
Cercetătorii de la Harvard au descoperit că nefumătorii au un risc mai ridicat să facă Parkinson la bătrânețe. Deși e ciudat și nu are legătură cu faptul că oamenii care fumează mor mai tineri și nu ajung să sufere de această boală, cercetătorii nu au reușit să descopere, până acum, motivul exact al acestui beneficiu al țigărilor. Ei au publicat descoperirea în revista Neurology.

TE APĂRĂ DE OBEZITATE
Se pare că fumatul îți taie pofta de mâncare și fumătorii au un risc mai mic de a suferi de obezitate. Chiar dacă beneficiul nu e unul major, ba mai mult, nu e bine să fumezi pe stomacul gol (ok, ok, nu e bine să fumezi deloc), într-un fel chiar așa e. Cercetătorii de la universitatea Yale au publicat un amplu studiu în care demonstrează acest aspect al fumatului.

ÎI AJUTĂ PE CEI CU TULBURĂRI CIRCULATORII
Chiar dacă dăunează inimii, se pare că fumatul (substanțele care se regăsesc într-o țigaretă) ajută medicația în cazul tulburărilor circulatorii. Astfel, acești compuși ajută la activarea citocromilor, care au rol în procesarea clopidogrelului, care e un medicament destinat celor care suferă de probleme circulatorii.

Chiar dacă aceste descoperiri au fost documentate și analizate pe toate părțile de cercetători și medici, nici un fel de doctor nu va recomanda fumatul, indiferent de afecțiunea de care suferi. Și motivul este unul simplu: poate țigările au și beneficii, dar în nici un caz nu merită să te apuci de fumat, deoarece efectele negative ale acestui prost obicei sunt mai multe și mai periculoase.