Toată iarna a colectat sticle de plastic și le-a dus la casa sa de vacanță. Vecinii râdeau, însă primăvara grădina a fost de nerecunoscut!

S-a demonstrat că, în mediu, o familie europeană compusă din patru membri, într-un an, aruncă până la 300 de sticle din plastic. Însă acesta este un material excelent pentru a fi reutilizat și reciclat. În acest articol vă prezentăm câteva idei de reutilizare a sticlelor din plastic în grădină.

Refolosind plasticul noi protejăm mediul înconjurător și totodată economisim banii proprii. Apropo, folosirea sticlelor din plastic în alte scopuri a fost inventată de oamenii mai bogați, nu de cei săraci sau cu venituri mici.

Solar din sticle de plastic
Iată un solar construit de un scoțian care doar în trei luni a colectat 7000 de sticle de plastic, dintre care a ales 1000 și a meșterit un solar de 2 m lungime, 2 m lățime și 1.9 m înălțime.

Cel mai anevoios lucru în procesul de construire a solarului este curățarea sticlelor de etichete. De asemenea, trebuie de găsit un spațiu mai mare pentru depozitarea sticlelor până a fi folosite.

Solarul a fost montat în felul următor. Inițial a construit un cadru de lemn, apoi a îmbrăcat sticlele una peste alta, punând gâtul sticlei în tăietura de la fundul sticlei precedente. A fixat construcția, a pus sticlele pe tije de lemn și le-a uns cu lipici pentru a se fixa.

Iată câteva modele de solare meșterite din sticle. Arată excelent. Avantajul acestor construcții este că poate fi mutată în orice loc.

Iată cum puteți confecționa din sticle țiglă. Tăiați gâtul și fundul sticlei. Apoi tăiați corpul sticlei pe mijloc. Uniți bucățile cu un capsator.

Acum veți ști cum puteți construi un solar cu resurse minime, dar foarte sigur și de lungă durată.