Truc simplu pentru albirea șosetelor și a cămășilor

Albul este culoarea preferată vara, care ne şi fereşte de razele puternice şi ne aduce bună-dispoziţie, însă după câteva spălări articolele vestimentare este posibil să capete nuanţe nedorite de gri, verzui etc., sau să împrumute culori de la alte rufe pe care am făcut greşeala să le spălăm împreună.

Există, însă, soluţii testate de generaţii de femei, care permit înălbirea chiar şi a rufelor din fibre sintetice, atunci când produsele pe bază de clor sau alte produse sofisticate nu-şi dovedesc eficienţa.

Vă prezentăm 2 metode eficiente:

Metoda nr.1
Într-un pahar cu apă, adăugați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și amestecați foarte bine. Înmuiați lucrurile albe în acest amestec și lăsați-le peste noapte. După 24 de ore, clătiți hainele.

Dacă petele galbene sunt învechite, încercați să adăugați în această soluție puțină sare. Amestecați bine și puneți compoziția la fiert pe foc mic. După aceasta înmuiați lucrurile în această apă sărată.

Metoda nr. 2
Într-un vas cu apă, adăugați 5 comprimate de aspirină. Amestecați foarte bine, pe urmă spălați hainele în compoziția obținută.

De asemenea, puteți adăuga aspirina la detergentul de rufe direct în timpul spălării.

Pentru urmele de transpirație, aspirina are cel mai bun efect. Pentru aceasta trebuie să diluați comprimatul de aspirină în puțină apă și să aplicați amestecul direct pe pată.

Peste câteva ore spălați haina în modul obișnuit!

Dacă lucrurile dvs sunt pătate, așezați-le într-un vas cu apă și sare de lămâie. Amestecați bine și puneți vasul pe foc 15 minute. După aceasta spălați hainele în modul obișnuit.

Dacă nu doriți să fierbeți hainele – este suficient să adăugați în timpul spălării puțin oțet. Acest truc va ajuta să întoarceți hainelor albul imaculat de altădată.

Țineți minte, este recomandat să uscați hainele albe doar la soare.