Tu ai punctul lui Darwin pe ureche? Uite ce înseamnă

O bună parte din populație (în jur de 10%) are tubercului lui Darwin sau punctul/creasta lui Darwin. Aceasta este o mică ridicătură la nivelul urechii externe, o reminiscență a rudelor noastre primate.

Charles Darwin a observat prima dată această excrescență la nivelul urechii și a descris-o în cartea sa The Descent of Man (1879), ca o dovadă a faptului că împărțim același strămoși cu primatele cu urechi ascuțite. Darwin l-a denumit vârful Woolnerian (după sculptorul Thomas Woolner).

Această caracteristică genetică poate fi prezentă la ambele urechi sau poate fi asimetrică.

Tuberculul lui Darwin este asemenea cocisului (semn că rudele noastre străvechi au avut coadă) sau apendixului (semn că strămoșii noștri consumau celuloză), un fel de ștampilă a timpului.

Maimuțele au urechile ascuțite pentru a amplifica sunetul, urechile lor sunt un fel de discuri de satelit care adună informații despre mediul înconjurător.

Pe vremuri, tuberculul lui Darwin era văzut ca semn al regalității sau al inteligenței. Nu există niciun studiu care să afirme sau să infirme aceste aspecte.

Cum îți dai seama dacă ai tuberculul lui Darwin
Îți fotografiezi ambele urechi și privești pozele cu atenție. Privește partea superioară a urechii, în special lobul superior. Dacă observi o umflătură sau o excrescență pe marginea lobului superior atunci ai tuberculul lui Darwin.