Un bărbat a primit o adevărată lecție de viață de la o fetiță pe care el credea că o ajută, de fapt, ea a ajutat-o pe el

,Un bărbat a intrat într-o florărie pentru a cumpăra flori pentru mama lui. Mama lui trăia departe, la câțiva kilometri și, deși îi promisese că va veni să o viziteze în acest weekend, nu avea de gând să o facă pentru că voia să petreacă timpul cu prietenii săi. Se gândea că mama lui va fi mulțumită dacă îi va trimite niște flori, ca un fel de scuză.

Bărbatul a observat la intrarea în florărie, o fetiță care plângea. S-a mirat că aceasta nu era supravegheată și a întrebat-o de ce plânge. Ea i-a spus că voia să cumpere un trandafir pentru mama ei, dar că un trandafir costă 10 lei și ea are doar 7 lei.

Mila s-a strecurat în sufletul bărbatului și i-a zâmbit copilei. A îndemnat-o să vină cu el în florărie pentru că la cumpăra trandafirul pentru mama ei.

Înăuntru a comandat trandafirul pentru fetiță și buchetul pentru mama lui. Fetița și-a ales un trandafir roșu frumos și bărbatul a plătit.

Pe când dădeau să iasă, bărbatul s-a oferit să o ducă acasă, la mama ei. Fetița s-a bucurat mult și a acceptat.

În mașină, fetița i-a dat indicații de locul unde trebuia să ajungă. Era un cimitir. Fetița a coborât din mașină, a pășit dincolo de intrare și a mers direct la un mormânt unde a pus trandafirul.

Lacrimile au început să curgă pe obrazul bărbatului.

Acesta s-a întors la florărie unde a anulat comanda, a cumpărat un buchet frumos, s-a suit în mașină și a mers să-și vadă mama.”