Un grădinar a obținut 1.269 de roșii pe o singură plantă, stabilind un record mondial

Douglas Smith, un grădinar din Hertfordshire, Marea Britanie, a stabilit recent un nou record Guinness pentru cele mai multe roșii cultivate pe o singură tulpină: 1.269.

Până în vara anului trecut, recordul pentru cele mai multe roșii crescute pe o singură tulpină era necontestat de mai bine de un deceniu. Apoi, fermierul englez Douglas Smith și-a propus să îl doboare, crezând că poate obține mai mult de 488 de tomate pe o singură plantă.

A demonstrat acest lucru anul trecut, când a reușit să spulbere vechiul record, crescând 839 de roșii pe o plantă cultivată în seră. A fost o realizare frumoasă, dar era abia la început, deoarece, doar câteva săptămâni mai târziu, Smith și-a doborât propriul record, crescând nu mai puțin de 1.269 de roșii pe o singură tulpină.

S-ar putea spune că Douglas Smith este un horticultor obsedat. El petrece până la patru ore pe zi îngrijindu-și plantele în grădina din spatele casei și a muncit din greu pentru a deveni cel mai bun grădinar din lume.

Pentru a-și maximiza șansele de a stabili un nou record mondial, Smith a citit diverse lucrări științifice și chiar a luat mostre de sol pentru a fi testate în laborator. În cele din urmă, toate acestea au dat roade.

„Sunt în culmea fericirii! Anul acesta trebuia să fie doar unul experimental, pentru a vedea ce soiuri vor produce cele mai multe fructe, și a trebuit să ne confruntăm cu căldura timpurie, care a pus la pământ o serie de alte plante. Sunt uimit de câte roșii au fost în final pe plantă”, a declarat Douglas.

Creșterea a 1.269 de roșii pe o singură tulpină este doar cea mai recentă realizare a lui Douglas Smith. În 2020, el a cultivat o floarea-soarelui înaltă de șase metri și a stabilit, de asemenea, un nou record național pentru cea mai grea roșie, de 3.106 kilograme.

Grădinarul britanic afirmă că îi place să facă mici experimente cu legume și culturi gigantice, iar în prezent experimentează cu mazăre, vinete și cartofi.