Un român a făcut aproximativ 300 de plinuri la TIR și nu a plătit niciodată, la benzinăriile din Belgia

Un șofer român de TIR a fost condamnat la 5 ani de închisoare de un tribunal din Belgia pentru fraudă cu carduri de combustibil. Bărbatul a folosit echipamente de skimming la terminale de plată din benzinării și a făcut plinul la TIR de 262 de ori fără să plătească.

Șoferul de TIR, împreună cu un alt român, au fost condamnați la închisoare, după ce au furat aproape 300 de plinuri de combustibil din diferite benzinării din Belgia. După ce luau motorina prin fraudă informatică, aceștia o vindeau șoferilor de TIR turci și iranieni, care plăteau în 0,8 euro pe litru.

Românii au furat combustibil din 15 orașe belgiene
Cei doi vinovați de furtul de combustibil au sustras combustibil din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne.

Pe 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer a anunțat poliția că a observat echipamente de skimming la un client. Anchetatorii au analizat imaginile surprinse pe camerele de supraveghere și i-au identificat pe Barbaros I. (51) și Mihai S. (41). Cei doi instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinăria respectivă cu o seară înainte.

În baza unui mandat european, poliția a percheziționat locuința din România a bărbatului de 51 de ani, pe 23 noiembrie 2021. Au găsit acolo echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

Cât timp vor sta în închisoare cei doi români
Barbaros I. a fost condamnat la cinci ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 8.000 de euro, după ce instanța belgiană a stabilit că a fost implicat în 262 de alimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate.

Mihai S. se ocupa în principal de amplasarea echipamentelor de skimming, însă participarea lui la fapte a fost mai limitată. A fost condamnat la 30 de luni de închisoare și o amendă de 4.000 de euro. Cei doi trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele prejudiciate.