Un român a reușit prin bunătatea sa să emoționeze o refugiată din Ucraina până la lacrimi. Mamă a patru copii, nu se aștepta la un asemenea gest

În timp ce războiul din Ucraina răpește cu multă cruzime de la zi la zi tot mai multe vieți, întreaga lume s-a unit și încearcă să ofere ucrainenilor alungați din propria țară cât mai mult ajutor cu putință. În România, mai mult de 500.000 de refugiați au trecut granița țării, iar mulți dintre aceștia au primit un cămin și resursele de care aveau nevoie. Această femeie, de exemplu, a izbucnit în lacrimi în momentul în care a văzut cât de buni pot fi românii cu cei cărora trupele ruse le-au răpit totul.

Un român a reușit prin bunătatea sa să emoționeze o refugiată din Ucraina până la lacrimi. Mamă a patru copii, nu se aștepta la un asemenea gest
Yulia a plecat din Odessa cu cei patru copii ai săi, fără să știe dacă va reuși să se descurce sau dacă va mai avea o casă la care să se întoarcă într-o bună zi. Ajunsă în România însă, a realizat că oamenii cu suflet bun există și că speranța unei vieți mai bune nu s-a risipit încă.

Povestea pe care a relatat-o în mediul online începe într-o benzinărie, când un bărbat a venit la ea și a întrebat-o dacă vine din Ucraina. După ce i-a confirmat că este ucraineancă, acesta i-a întins o bancnotă de 100 de lei. Reticentă, femeia nu a vrut să accepte banii, dar el nu a acceptat un refuz. I-a mai dat încă 100 de lei, apoi s-a retras.

Ceea ce nu știa românul era că Yulia nu a venit singură în România, ci însoțită de copiii săi, care o așteptau. Emoționată de acest gest plin de mărinimie, femeia a postat un mesaj lung în mediul online, în care a ținut să-i mulțumească acestuia,

„Acești bani mi i-a dat un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie, când am ieșit la mașină după ce am plătit plinul. Și-a coborât parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (în limba română) Răspunsul meu a fost: Ucraina. Probabil m-a așteptat când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei, poi mi-a spus: Slavă Ucrainei! Am început să plâng. Am refuzat să iau bani pentru că avea și o mașină veche, dar și-a deschis portofelul și îmi mai dă 100 de lei.

La urma urmei, el nu știe că încă 4 copii mă așteptau acasă. Bine ca nu i-am spus, că altfel îşi goleam portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar el nu m-a lăsat. Dacă dintr-o întmplare, cumva omul ăsta îmi citește postarea – să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii. M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile ca să mă pot mișca și nu înțelegeam! Cum așa!!! Întreaga lume ne susține și ne ajută! Ne dau locuințe gratis, mâncare, haine, bani! În tot cest timp, ruşii ne omoară. Vă mulțumesc tuturor!”, a scris ucraineanca pe Facebook.