Un student la stomatologie povestește cum tatăl său, care are sindromul Down, a făcut totul pentru a-l crește în mod corespunzător

Când vine vorba de persoane cu tulburări genetice precum sindromul Down, mulți oameni cred că sunt foarte vulnerabili și dependenți de ceilați pentru a-și trăi viața. Cu toate acestea, un fiu demonstrează cât de bine l-a îngrijit tată lui care are sindromul Down.

„Dacă aș putea alege cine să fie tatăl meu, nu aș alege pe altcineva decât tot pe tatăl meu și sunt mândru de el la fel cum este și el mândru de mine.”

Asta a simțit Sader Issa, studentul la stomatologie în vârstă de 21 de ani, față de tatăl său, care s-a născut cu sindromul Down.

Într-un videoclip plin de căldură cu Issa, aspirantul medic stomatolog ne împărtășește experiența de creștere ca fiu al unui tată cu sindrom Down.

Potrivit lui, mulți oameni ar putea percepe că a avea o tulburare genetică este o provocare uriașă în calitatea de părinte, dar tatăl său a făcut ca acest lucru să pară ușor.

În ciuda tulburării sale genetice, tatăl lui Issa a făcut tot posibilul ca Issa să aibă tot ce avea nevoie când era copil mic.

„În timpul studiilor mele, a fost cel mai mare susținător, din punct de vedere economic, psihologic și din toate punctele de vedere și datorită sprijinului său am devenit ceea ce sunt”, a spus Issa în videoclip.

Issa a adăugat că, deoarece tatăl său a fost întotdeauna o persoană caldă și iubitoare nu numai față de familia sa, ci și față de toată lumea din comunitatea lor, este respectat mult și iubit pentru cine este.

El a atribuit succesul în studii și în viața pe care o are tatălui său și sacrificiilor pe care acesta le-a făcut pentru el.

Issa a spus că văzându-l pe tatăl său, care este perceput ca fiind vulnerabil în comunitate, l-a împins să lupte pentru a face totul mai bine.

„Când vezi o persoană, percepută de comunitate ca fiind o persoană vulnerabilă sau o persoană care este dependentă de comunitate, lucrând din greu și încercând să facă totul pentru a-mi asigura tot ce am nevoie ca și copil mic, acest lucru m-a împins, desigur, să fac tot ce pot pentru a fi cea mai bună versiune a mea”, a spus Issa.

A înțeles cât de mult a încercat tatăl său să-i ofere lui și familia lui tot ce e mai bun și pentru asta i-a fost recunoscător.