Un trandafir cumpărat unei fetițe a adus lacrimi în ochii unui bărbat

Un bărbat a primit o lecție de viață de la o fetiță într-o florărie. Viața e prea scurtă ca să o irosim pe lucruri neimportante, prețuiește timpul alături de cei dragi căci nimic nu e mai important ca familia.

“Un bărbat a intrat într-o florărie pentru a cumpăra flori pentru mama lui. Mama lui trăia departe, la câțiva kilometri și, deși îi promisese că va veni să o viziteze în acest weekend, nu avea de gând să o facă pentru că voia să petreacă timpul cu prietenii săi.

Se gândea că mama lui va fi mulțumită dacă îi va trimite niște flori, ca un fel de scuză. Bărbatul a observat la intrarea în florărie, o fetiță care plângea. S-a mirat că aceasta nu era supravegheată și a întrebat-o de ce plânge. Ea i-a spus că voia să cumpere un trandafir pentru mama ei, dar că un trandafir costă 10 lei și ea are doar 7 lei. Mila s-a strecurat în sufletul bărbatului și i-a zâmbit copilei.

A îndemnat-o să vină cu el în florărie pentru că la cumpăra trandafirul pentru mama ei. Înăuntru a comandat trandafirul pentru fetiță și buchetul pentru mama lui. Fetița și-a ales un trandafir roșu frumos și bărbatul a plătit.

Pe când dădeau să iasă, bărbatul s-a oferit să o ducă acasă, la mama ei. Fetița s-a bucurat mult și a acceptat.

În mașină, fetița i-a dat indicații de locul unde trebuia să ajungă. Era un cimitir. Fetița a coborât din mașină, a pășit dincolo de intrare și a mers direct la un mormânt unde a pus trandafirul. Lacrimile au început să curgă pe obrazul bărbatului. Acesta s-a întors la florărie unde a anulat comanda, a cumpărat un buchet frumos, s-a suit în mașină și a mers să-și vadă mama.”