Unde se află buncărul antiatomic complet dotat din Bucureşti. Este conectat subteran cu MApN şi Palatul Cotroceni

Mihai Bartoș, colonel şi comandant al dispozitivului militar care a ridicat Casa Poporului, a dezvăluit cum arată buncărul antiatomic construit sub clădirea în care funcţionează Parlamentul României.

Unde se află buncărul antiatomic complet dotat din Bucureşti. Adăpostul era finalizat încă din 1990 şi este dotat complet, de la tacâmuri și lenjerie de pat, până la un grup electrogen care îi asigură autonomia în caz de catastrofă.

Din momentul în care a fost finalizat și până în prezent, buncărul a fost menținut funcțional, pregătit să adăpostească întregul guvern și președintele ţării. Sunt asigurate permanent rezerve de hrană și combustibil, astfel încât toate facilitățilesă poată funcționa fără legătură cu exteriorul.

„Adăpostul de sub Palatul parlamentului este conectat la diferite puncte de comandă din București. Există legături cu Ministerul Apărării, cu Palatul Cotroceni, cu Casa Presei. Așa-zisele tuneluri sunt practicabile cu mașina. Sunt asigurate și ecluze, din loc în loc, care pot să separe rețeaua”, a declarat Mihai Bartoș acum câţiva ani pentru DC News.

România are peste 4.500 de adăposturi şi buncăre în care populaţia se poate adăposti în caz de război. Aproape 1.200 de adăposturi sunt numai în Bucureşti, potrivit listei oficiale publicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.