Urca pe munte în zona Jepii Mici, când în față i-a apărut din senin o ceață groasă. A văzut o cărare, iar apoi ceva s-a întâmplat. S-a trezit ca prin vis și s-a dus la spital…

Urca pe munte în zona Jepii Mici, când în față i-a apărut din senin o ceață groasă. Îi era teamă să înainteze, dar a început să aibă parte de tot felul de bizarerii.

A văzut o cărare și a decis să o urmeze. Își dădea seama că trăia ceva ireal ca și cum nu ar mai fi fost el.

Întâmplarea a fost povestită de un prieten al bărbatului pe un forum legat de misterele din munții Bucegi.

„Exact în acea zonă, după ce trecuse de Valea Comorii, observă că o ceaţă joasă năpădeşte împrejurimile. Cu greu mai putea să vadă şi cărarea, cunoscută de altfel. Apoi îşi dă seama că nu se mai vede deloc chiar din cauza ceţii groase ca un fum alb şi umed. Îşi zice că s-a rătăcit şi cel mai cuminte lucru ce îi trece prin minte e să se oprească, să stea pe loc aşezat pe ceva şi să aştepte ridicarea ceţii cumva. Din cauza ceţii, lumina devenise opacă, fără cer şi pământ de jur împrejur, iar păsările şi întreg zgomotul naturii amuţise. Face un cerc prin ceaţă de la locul de unde a plecat şi îşi dă seama că e într-o poiană unde nu sunt copaci în afară de cel sub care şezuse el când a intrat ăe cărare. Întinde mâna să se caţere cumva de el şi vede prin fumul ceţii cum mâna îi intră prin copac, prin ceaţă, la un metru de trunchi.

Observă că, cu cât păşeste, parcă ceaţa caută să se retragă cu jumătate de metru într-o anume direcţie. Dacă nu urmează locul eliberat se afundă şi mai mult în pâclă şi îl năpădesc fiori ciudaşi şi apăsători. Decide să urmeze calea ce i-o deschide singură ceaţa. Aşa, după un timp, observă că ajunge pe o cărăruie îngustă, până în 30 de centimetri, ce şerpuieşte lin şi străluceşte lăptos în ceaţă. Dacă face un pas sau se dă în lături şi ceaţa şi cărarea continuă. Dacă se opreşte, şi ceaţa se opreşte şi nu se mai trage“, descrie experinţa prietenului său forumistul. Din fericire, cazul a fost unul cu happy-end.

După ce a mers pe cărare „ca un zombie“, fără a i se putea împotrivi şi având halucinaţii în care păreau că toate gândurile se materializau, persoana rătăcită pe cărarea blestemată a fost la un pas să se sinucidă cu şireturile de la bocanci pe care le-a agăţat de un copac întâlnit pe cărare. În momentul în care şi-a dat seama că este aproape de moarte, pe fondul unor halucinaţii de nedescris, bărbatul s-a rugat cu putere. Atunci, crenga de care se atârnase s-a rupt, iar el a leşinat. La câteva ore, după ce s-a trezit, a reuşit să ajungă la spital, cu răni mari la gât şi pe corp şi cu mintea încă rătăcită”, a scris bărbatul, potrivit Adevărul.