Urmează aceste 3 reguli taoiste și totul se va aranja de la sine în viața ta

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești dimineața cu gândul că ai pierdut controlul asupra propriei vieți? Și nici nu poți să înțelegi ce e bine și ce e rău. Fiecare dintre noi are astfel de momente și fii sigur că e normal.

Ai luat deja decizia de a schimba situația, iar asta înseamnă că ești la jumătate de drum și ți-a rămas doar să înțelegi cum să faci asta.
Filosofia chineză se bazează pe ideea că secretul controlului asupra vieții nu este acțiunea. Taoismul vede „inacțiunea” ca pe un impuls spre acțiune și ea este alcătuită din 3 etape.

Încrede-te
Ține minte că orice s-ar întâmpla în viața ta, se întâmplă dintr-un anumit motiv. De aceea încrede-te în situație și accept-o.

Dacă ceva nu este conform așteptărilor tale, posibil că nici nu ai avut nevoie de asta.

Nu permite greutăților să te doboare, nu renunța în niciun caz. Acceptă ceea ce nu ești în stare să schimbi.

Încearcă să-ți păstrezi calmul, rațiunea o să încerce să te împiedice, dar tu nu trebuie să cedezi.

Încrede-te în intuiția ta, iar Universul va face restul.

Prețuiește ceea ce ai
Observă și fii recunoscător destinului pentru cele mai mici daruri: cerul senin deasupra capului, mirosul de ozon după ploaie, ciripitul păsărilor sau pentru autobuzul care a venit la timp.

Mulțumește pentru tot ceea ce ai și în curând vei conștientiza că ai încetat să te mai plângi din cauza lucrurilor care-ți lipsesc.

Pur și simplu schimbă-ți unghiul de vedere atunci când te uiți la viața ta. Primește-o ca pe un dar grandios, dar nu ca pe o cursă cu obstacole.

La început o să fie greu, dar fii sigur că acesta este drumul corect pe care trebuie să mergi.

Prețuiește oamenii pe care-i iubești, spune-le că-i iubești. Și cel mai important – învață să ierți.

Pur și simplu trăiește
Cogito ergo sum – „Gândesc înseamnă că trăiesc”. Afirmația îi aparține lui Rene Descartes. Gândește-te la viața ta. Analizează-ți trecutul și încearcă să-ți imaginezi un viitor mai bun.

Este primul pas pe care trebuie să-l faci. Însă ai grijă să nu exagerezi cu fanteziile. Nu se întâmplă totul exact așa cum ți-ai desenat tu în minte.

Atunci când lumea se prăbușește în jurul tău, uite-te la cioburi și încearcă să faci ceva nou din ele. Întotdeauna e posibil să începi de la zero.

Ține minte ești aici și acum. Ești viu și asta e tot ce contează.